Полицията в Бургас е привикала за профилактика Михаил Ежов, който живее

...
Полицията в Бургас е привикала за профилактика Михаил Ежов, който живее
Коментари Харесай

МВР в Бургас ``профилактира`` руски гражданин заради протест срещу войната |

Полицията в Бургас е привикала за " профилактика " Михаил Ежов, който живее в Несебър, поради протестна акция, при която на пилона пред почетното консулство в Бургас е издигнато знаме, чието лого се състои от две букви Z употребявани от съветската агитация за войната против Украйна на мястото на съветския байрак. 



" Смятам, че в Русия на власт е фашизмът, а това е нейнният нов знак. Смятам, че този знак би трябвало да се слага на всички институции на Руската Федерация ", споделя Ежов във видео, което е оповестено във фейсбук групата на съветската съпротива в България " Ние сме за свободна Русия ", преди знамето, съчетаващо признака на войната против Украйна и пречупения кръст на Третия Райх, да се развее пред почетното консулство. 

Полицаята в Бургас е споделила на Ежов, че са се самосезирали от обявата му във фейсбук, а самият консул не е подал тъжба. На него не му е известно, някой различен да е подавал тъжба. " Попитаха ме за какво съм го направил. Защо тъкмо там стачкувам? С кого съм бил? Опитаха се да ми обяснят, че това е нарушаване на закона. Те обаче не уточниха какъв е този закон ", описа пред OFFNews Ежов.  

Той е бил без юрист в 1 РПУ в Бургас и е " помолен " от полицията да напише пояснение, а в него да запише, че е предизвестен, че не би трябвало повече да прави по този начин. След това обяснението е преведено от преводач. " Бях без юрист и не знам каква е правната годност на това пояснение ", сподели Ежов. За връчването на призовката са пристигнали трима.

Болгары восхитились и вызвали меня на допрос. По поводу акции у роzzийского консульства в городе Бургас. Повестку пришли вручать 3 человека.
На вопрос, зачем вас столько прислали, пожали плечами.
— ЕжоFF Band (@M_EzhoFF)

Михаил Ежов е музикант, композитор и аниматор. 

Очаквайте детайлности на следващия ден. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР